skip to Main Content
CO2 Mērītājs Telpām Un Vīruss

CO2 mērītājs telpām un vīruss

Cilvēkam ir noderīgs svaigs gaiss. CO2 koncentrācija telpā to lieliski raksturo. Energodati.lv palīdzēs izmērīt, parādīt un izsūtīt atgādinājumu ieslēgt ventilāciju vai atvērt logus.

CO2 mērītajs cena: bez ekrāna (CO2, temp., mitrums) maksā 160,00 EUR (bez PVN), datu uzturēšana Energodati.lv portālā 20,00 EUR (bez PVN) gadā.

CO2 mērītājs cena: ar ekrānu (CO2, temp., mitrums) maksā 190,00 EUR (bez PVN), datu uzturēšana Energodati.lv portālā 20,00 EUR (bez PVN) gadā.

Pērc CO2 mērītāju, kas darbojas uz bateriju 5 – 10 gadus. Baterija ir maināma! CO2 mērītājs jeb sensors datus automātiski pārsūta uz Energodati.lv caur radio lietu internetu. Senors vienkārši strādā, sūta datus un dati saglabājas mākonī visu laiku. Ir pieejami sensori ar ekrānu un bez.

Mērījumu rezultātus var redzēt Energodati.lv infopanelī (dashboard). Šajā CO2 sensorā ir iebūvēts arī temperatūras un mitruma sensors. Atceries, ka pārlieku ražīga ventilācija izžāvē telpas gaisu. Laba ventilācijas sistēma uzturēs balansā gan telpas mitrumu, gan CO2. Labs mitrums cilvēkam ir starp 30-60 % (relatīvais mitrums), CO2 līmenim nevajadzētu pārsniegt 1000 ppm.

Energodati.lv grafiku sadaļā varēsi aplūkot CO2 līmeņa vēsturi. Piemēram, pirmdienu rītos ilgi vēdināt biroja vai bērnudārza telpas nav nepieciešams. Atrodi optimālo ventilācijas režīmu pasekojot līdzi līknēm.

Energodati.lv izsūta trauksmes, gan par pārsniegumiem, gan pārāk zemiem rezultātiem. Mērījumam atgriežoties normālajā līmenī, pienāks e-pasts ar datiem, ko rāda sensors. Tādā veidā klienti ir informēti par trauksmēm paskatoties vien e-pastā un uzreiz redzot arī sensora datus. Energodati.lv var izsūtīt brīdinājumus neierobežotam saņēmēju skaitam.

Radio internets, jeb lietu internets sigfox, attīstās. Tur, kur nav zona ir iespēja uzstādīt istabas antenu izveidojot sigfox zonu. Šobrīd zona ir Rīgas apkārtnē (50-80 km), Valmierā, Liepājā, Ventspilī, Jēkabpilī, Daugavpilī. Tātad pasūtot sensoru, nosūtīsim Jums to, pievionotu Energodati.lv portālā. Izņem no kastes un lieto!

Pircēju ērtībām izveidota īpaša lapa www.iCO2.lv, kurā ērti un ātri iegādāties sensorus sākot ar 1 gab.

Parastais temperatūras un mitruma sensors maksā 45,00 EUR (bez PVN), datu uzturēšana un pārraide 20,00 EUR (bez PVN) gadā.

Telpu sensori komplektā ar Energodati.lv siltuma skaitītāju datu monitoringu ir labs rīks, kā iegūt labāku mikroklimatu telpās, sabalansēt izdevumus enerģijai, motivēt servisa cilvēkus regulēt labāk.

P. S. Speciālisti ir atzinuši, ka C-19 vīruss izplatās ar aerosolu. Tātad ja telpās ir labs CO2, tad vīrusam ir mazāka iespēja aplipināt citus, “lidojot” kopā ar izelpas aerosolu.

P. S. S.

Likumā šobrīd arī iekļauta prasība uzraudzīt 1000 ppm:
https://m.likumi.lv/ta/id/326513-epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-covid-19-infekcijas-izplatibas-ierobezosanai

  1. Pakalpojuma sniedzējs vai darba devējs nodrošina ventilāciju ar mehāniskās ventilācijas sistēmu vai dabīgo ventilāciju,
    lai oglekļa dioksīda (CO2) līmenis nepārsniedz 1 000 ppm, un atbilstoši iespējām veic nepārtrauktu vai regulāru gaisa kvalitātes kontroli.

Back To Top